SKUPINA (GRUP) POŠTA SLOVENIJE

ADRESA PREDUZEĆA: Slomškov trg 10, 2000 Maribor
WEB STRANICA: www.posta.si
BROJ ZAPOSLENIH: 6352
E-ADRESA: zaposlitev@posta.si
OPIS PREDUZEĆA
Grupu Pošta Slovenije predstavlja više od 6.300 zaposlenih. Grupu, koja je u vlasništvu Republike Slovenije, pored matičnog preduzeća, Pošte Slovenije, čini još sedam zavisnih preduzeća, koja imaju između sebe prepletene poštanske, finansijske, logističke i informativne usluge. Povezana preduzeća sa svojim uslugama nadopunjuju i zaokružuju ponudu Pošte Slovenije i svojom djelatnošću pružaju pomoćnu (potpornu) ulogu za njenu osnovnu djelatnost.
Zajednička nam je želja u pogledu efektivne kreativnosti koja donosi dobre rezultate vlasnicima preduzeća, korisnicima usluga i zaposlenima koji obavljaju ove poslove. Uz strateško planiranje poslovnih procesa uvećavamo prihod i dodatnu vrijednost zaposlenog. Uzdamo se u kvalitet, odgovornost i odgovarajući odnos prema kupcima, zaposlenima i preduzeću. Čak i u uslovima povećane konkurencije, kako u domaćem tako i u međunarodnom saobraćaju, svake godine ponovo premašujemo propisane standarde kvaliteta.
Vrijednosti
Naše vrijednosti su kvalitet, povjerenje i odgovornost. Oni su osnova organizacijske kulture i govore uglavnom o načinu rada i komunikacije te o međusobnim odnosima i odnosima prema životnoj sredini.

SLOBODNA RADNA MJESTA

Tražimo nove saradnike na radnom mjestu poštara.
Radni zadaci:
prihvatanje pošiljki, isporuka svih vrsta pošiljki, prodaja robe (npr. brendovi, čestitke, prepaid mobilne kartice …), pružanje gotovinskih usluga na terenu, obavljanje prijema i isporuke pošiljki u poslovnim prostorijama korisnika, pražnjenje poštanskih sandučića, utovar i istovar pošiljki, transport, razmjenu i uklanjanje pošiljki, održavanje radnih sredstava, obavljanje drugih poslova u skladu sa kvalifikacijama i uputstvima.
Profesionalno obrazovanje:
niže stručno obrazovanje ili završena osnovna škola i 5 godina radnog iskustva
Potrebno iskustvo:
vozačka dozvola B kategorije, osnovno poznavanje rada na kompjuteru, osnovno znanje slovenačkog jezika
Preporučena znanja:
vozački ispit A kategorije
Radna iskustva:
nisu potrebna
Psihofizičke sposobnosti:
komunikativnost, sposobnost rada sa strankama, motorička koordinacija, savršeno zdravi organi za kretanje, jasan (razgovijetan) govor.
Cijeli postupak sređivanja radnih dozvola preduzima poslodavac.