POLYCOM ŠKOFJA LOKA D.O.O.
ADRESA PREDUZEĆA: DOBJE 10, 4223 POLJANE NAD ŠKOFJO LOKO
WEB STRANICA:  WWW.POLYCOM.SI
BROJ ZAPOSLENIH: 250
 

OPIS PREDUZEĆA

 

 

Uspješno smo preduzeće u području prerade termoplasta i izrade alata. Naše strateško usmjerenje je internacionalizacija naših usluga; razvoj novih alata te razvoj zahtjevnih tehničkih proizvoda za automobilsku industriju, kompresorsku tehniku, elektrotehniku i elektroniku.  Svjesni smo značenja kvaliteta, stoga smo svoj sistem poslovanja prilagodili standardu kvaliteta automobilske industrije (IATF 16949, ISO 9001), u neprestanoj smo brizi za okolinu, stoga smo u preduzeće takođe uveli standard zaštite životne sredine ISO 14001, te ga nadgradili sa projektom “Čista proizvodnja”.
Neprestano pratimo razvojne pokrete u automobilskoj i industriji dobavljača automobila.
Preduzeće je bilo osnovano 1. 6. 1985, kao zanatska firma, a od 1999. posluje kao društvo sa ograničenom odgovornošću, dok je vlasništvo privatno.
Preduzeće je 2002. uvršteno među srednje velika preduzeća prema mjerilu čiste dobiti od prodaje i vrijednosti aktive.
Usmjerenje preduzeća na prodaju na inostranim tržištima zahtijeva visok i jednak kvalitet proizvoda, konkurentnost cijena, brzo vrijeme odziva u ispunjavanju specifičnih potreba kupaca, te rok izrade i sa njim povezan odgovarajući stepen produktivnosti te prilagodljivosti proizvodnje za različite proizvode (kako prema vrsti proizvoda, tako i obimu narudžbe i vremenu dostave), stoga se u preduzeću odvija puno aktivnosti u pogledu povećanja konkurencije postojećeg proizvodnog programa i uvođenja izrade novih proizvoda.
Dugoročna strategija preduzeća je širenje programa u području izrade zahtjevnih plastičnih proizvoda i dorade na proizvodima. Preduzeće želi proširiti obim poslovanja kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.

SLOBODNA RADNA MJESTA

alatničar održavalac, upravljač CNC mašine za potopljenu i žičanu eroziju, proizvodni radnik – mjenjač, proizvodni tehnolog, održavalac mašina i uređaja