Salonit Anhovo, gradbeni materiali, a.d.

ADRESA PREDUZEĆA: Anhovo 1, 5210 Deskle, Slovenija
WEB STRANICA: www.salonit.si
BROJ ZAPOSLENIH: 210 (grupa Salonit 400)
E-ADRESA: kadri@salonit.si
OPIS PREDUZEĆA
Salonit Anhovo u Sloveniji je centar znanja i iskustava u području proizvodnje, razvoja, aplikacije te opskrbe potrošača visokokvalitetnim i ekološki prihvatljivim građevinskim materijalima na osnovu mineralnih sirovina. Cement je osnovni materijal za izradu betona, koji je i koji će ostati, pogotovo radi jedinstvenih karakteristika, najšire korišten građevinski materijal u svijetu.
Glavna djelatnost, proizvodnja cementa, odvija se u akcionarskom društvu Salonit Anhovo, koje je jedini slovenački proizvođač sa više od 90 godina istorije i tradicije. Sa sveobuhvatnim investicionim ciklusom u posljednjih deset godina, vlasnici i zaposleni Salonit Anhovo su svrstani među najmodernije evropske cementare. Cementara se može pohvaliti visokim stepenom automatizacije, kvalitetom proizvoda i u potpunosti ispunjava zahtjevne tehničke i ekološke standarde.
Grupa Salonit
Proizvodni lanac grupe Salonit obuhvaća ponudu osnovnih i specijalnih građevinskih proizvoda kao što su agregati kamenoloma i različit pijesak, cement, transportni beton, betonski proizvodi (cijevi, kamen za popločavanje, cigle) te drugi građevinski proizvodi koji formiraju široku ponudu za građevinarstvo.
U grupi Salonit trenutno zapošljavamo 400 radnika, mladim kvalifikovanim i motivisanim kandidatima nudimo kvalitetne mogućnosti za zapošljavanje. Članovi smo grupe Wetersdorfer sa sjedištem u Klagenfurtu (Austrija). Grupa ima 2.800 zaposlenih u 36 zemalja Evrope i izvan nje.

SLOBODNA RADNA MJESTA

  • zavarivač,
  • metalski radnik,
  • mašinski mehaničar,
  • električar,
  • zidar,
  • operator fabrike betona