ISKRA INDUSTRIJA SESTAVNIH DELOV, d.o.o.

ADRESA PREDUZEĆA:  Savska loka 4, 4000 Kranj
WEB STRANICA: http://www.iskra-isd.si
BROJ ZAPOSLENIH: 551
OPIS PREDUZEĆA
Početak Iskre ISD seže u 1941. godinu, kad je započeta proizvodnja sastavnih dijelova za avione njemačkog preduzeća Luftfahrgeratewerkw. 1992. godne je iz tadašnje Iskre Kibernetike nastalo 9 samostalnih preduzeća, među kojima i Iskra ISD, koja je tada izrađivala sastavne dijelove namijenjene ugradnji u gotove proizvode.
Iskra ISD je danas grupa od šest preduzeća:
 • Iskra ISD – matično preduzeće
 • Iskra ISD–Galvanika – površinska zaštita metala
 • Iskra ISD–Strugarstvo – struganje i brušenje
 • Iskra ISD–Livarna – visokotlačno livenje i obrada
 • Iskra ISD–Plast – ubrizgavanje plastike i montaža
 • Iskra ISD-Storitve – laboratorija i usluge
Iskra ISD na jednoj lokaciji svojim znanjem, iskustvom i tehnologijama nudi našim kupcima sveobuhvatna inženjerska i proizvodna rješenja. Zapošljavamo 550 radnika i stvaramo 50 hiljada EUR prodaje. Izvoz predstavlja više od polovine prodaje i naša glavna izvozna tržišta su Njemačka, Švedska i Austrija. Kao proizvođač pojedinih komponenti i sklopova isporučujemo ih kako automobilskoj, tako i elektro-industriji i proizvođačima kućanskih aparata i mnogim drugim. U preduzećima provodimo sistem postizanja kvaliteta prema standardima ISO 9001, IATF 16949 i ISO 14001, a u meteorološkoj laboratoriji u skladu sa standardom ISO/IEC 17025. Zadovoljavamo želje i potrebe naših kupaca. Nudimo im potpunu potporu u razvoju i projektnom radu. Svjesni smo da je našim klijentima najvažnije: stalan i visok kvalitet proizvoda, poštovanje rokova isporuke i na kraju konkurentne cijene proizvoda. Mjerimo i postižemo postavljene ciljeve, iste nadograđujemo i stalno poboljšavamo, u svrhu postizanja cilja “nula grešaka”. Motivaciju za kvalitet i zaštitu životne sredine kod svih zaposlenih uvećavamo planiranim i stalnim obrazovanjem, stimulativnim nagrađivanjem i promocijom kvaliteta i zaštite životne sredine. Potičemo inovativnu djelatnost i timski rad. Svaki radnik je svjestan odgovornosti za kvalitet svog rada i prema svojim mogućnostima sarađuje u timskom rješavanju svakodnevnih izazova. Brinemo o zdravoj i bezbjednoj sredini. Kod sistema postupanja sa životnom sredinom ciljevi se odnose na sljedeće grupe aspekata životne sredine: potrošnju sirovina i energenata, nastanak otpada i ispusta u životnu sredinu. Predani smo ispunjavanju zakonskih i drugih obaveza, zaštiti životne sredine, neprestanom poboljšavanju i sprječavanju zagađenja.
ORGANIZACIONA KULTURA I KLIMA
Preduzeće Iskra ISD ima više od 70 godina tradicije i poslovna uspješnost preduzeća zasnovana je na predanosti i znanju zaposlenih. Uspješne provedbe poslovne strategije ne bi bilo bez naših zaposlenih. Svjesni smo da su visoko motivisani zaposleni važan faktor za daljnje uspješno poslovanje i razvoj preduzeća. Nastojimo steći, motivisati i zadržati predane i sposobne saradnike te graditi kulturu međunarodnog preduzeća. Sa različitim aktivnostima stvaramo za zaposlene prijateljsku radnu sredinu te potičemo različite oblike druženja, opuštanja i jačanja dobrih međusobnih odnosa. Svjesni smo da je u poslovnoj sredini, gdje su promjene jedina konstanta, ljudski kapital osnova konkurencijske prednosti.

 SLOBODNA RADNA MJESTA

 • Uređivač mašina
 • Alatničar
 • Strugar
 • Brusač
 • Tehnolog livenog aluminija