Trelleborg Slovenija, d.o.o.

ADRESA PREDUZEĆA: Škofjeloška cesta 6, 4000 Kranj, Slovenija
WEB STRANICA: www.savatech.si
BROJ ZAPOSLENIH: 849
E-ADRESA: zaposlitev@savatech.si

OPIS PREDUZEĆA

U poduzeću Trelleborg Slovenija, d.o.o. proizvodimo i prodajemo visoko kvalitetne gumene tehničke proizvode i gume. Mi smo deo međunarodne grupe Trelleborg i ključni razvojni partner ključnih klijenata. Naši proizvodi su visokog kvaliteta uporedivi sa najboljim konkurentima. Naše je poduzeće zajednica profesionalnih, kreativnih i motiviranih saradnika koji grade svoju budućnost povećavajući svoju konkurencijsku prednost.
Trelleborg Slovenija, d.o.o. nastavlja tradiciju proizvodnje gumenih proizvoda i guma, koja je počela u Kranju 1920. godine, i poznat je širom svijeta nazivom Sava i kasnije Savatech. Savatech je 1. juna 2016. postao dio poslovne grupe Trelleborg. U maju 2018. godine poduzeće Savatech, d.o.o. preimenovano je u Trelleborg Slovenija, d.o.o. 

Sjedište poduzeća nalazi se u Kranju, a imamo i dislociranu jedinicu u Ptuju.

U okviru Trelleborg Slovenija proizvodimo razne gumeno-tehničke proizvode. U okviru kompanije poslujemo programom zaštite i spašavanja životne sredine, proizvodimo i plasiramo profile za građevinarstvo i industriju i transportne trake za različite industrijske programe. Naš program Moto proizvodi gume za vozila na dva kotača, kao što su skuteri, mopedi, manji motori i gume za karting, mini motore i industrijska, poljoprivredna vozila i prikolice. U programu Print proizvodimo offset gumu za štamparsku industriju, a u GTI programu – prešane proizvode, gumene prešane proizvode za automobilsku industriju, industriju bele tehnike i druge industrije. Svi ovi proizvodi se proizvode na bazi vlastitog miksa. Gumeno-tehnički proizvodi i gume koje proizvodi Trelleborg Slovenija razvijaju se na osnovu našeg znanja.

Pored naših proizvoda, naše usluge obuhvataju: Laboratorijske usluge hemijskih i fizičkih laboratorija, projektovanje i inženjerijske usluge i razvojne i konsultantske usluge. U brizi za kvalitet svojih proizvoda i usluga, kompanija je stekla veliki broj međunarodnih certifikata.
U našem preduzeću posebna pažnja se posvećuje životnoj sredini.

Trelleborg Slovenija je izvozno orijentirano poduzeče. Svojom djelatnošću, koju ažurira, razvija i racionalizira, odlučno doprinosi uspješnoj implementaciji slovenske ekonomije u međunarodne poslovne tokove. Najveći deo izvoza izvozi preko spoljnotrgovinskih kompanija u Nemačkoj, Engleskoj, Češkoj, Poljskoj i SAD, kao i predstavništva u Rusiji.

SLOBODNA RADNA MESTA

  • Proizvođači gumenih proizvoda
  • Radnici na održavanju mašina
  • Radnici na održavanju električnih uređaja